Οραματισμός στην εκτέλεση!
Κάθε ομάδα μαθαίνει το βασικό συστατικό, την τοποθεσία, το είδος της πελατείας και το χρόνο λειτουργίας της Καντίνας τους. Με αυτές τις πληροφορίες πρέπει να σκεφτούν κάθε πλευρά της επιχείρησης, συμπεριλαμβανόμενης της επωνυμίας, του χαρακτηριστικού τους πιάτου, των ορεκτικών, της παρουσίασης του φαγητού και της τιμολόγησης. Ξεκινάει η οργάνωση του χρόνου, οι ομάδες δημιουργούν στρατηγικές, σκέφτονται και διανέμουν τις ευθύνες. Έπειτα, αρχίζουν να δημιουργούν την πραγματική τους Καντίνα. Τέλος χρόνου! Οι ομάδες παρουσιάζουν το χαρακτηριστικό τους πιάτο στον Master Chef. Εν τω μεταξύ, μια κριτική επιτροπή αποφασίζει ποια είναι η καλύτερη επιχείρηση καντίνας.
Το Food Truck είναι μια συνεργατική δραστηριότητα που βοηθάει τους συμμετέχοντες να μάθουν και να βελτιώσουν την ικανότητα τους να δουλέψουν ως ομάδα, να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά και να διαχειριστούν σωστά το χρόνο τους. Ο αριθμός και η ποικιλία των δραστηριοτήτων που πρέπει να ολοκληρωθούν ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της οργάνωσης και του σχεδιασμού. Βοηθάει το κάθε άτομο να αναγνωρίσει τα δυνατά του σημεία και να είναι υπεύθυνο για τις εργασίες που του ανατίθενται γνωρίζοντας τη σημασία του ρόλου του στην συνολική αποστολή.